En Ducati Multistrada föds

Ducati låter meddela att man dragit igång produktionen av nya Multistrada, den kommer finnas hos återförsäljare från mitten av mars. När det första exemplaret rullade av bandet var 2011 års superbike-vinnare, Carlos Checa, på plats för att ta emot cykeln.

– Jag har redan den första versionen av Multistrada 1200 och insåg direkt att den var perfekt för mig. När jag såg den nya modellen på EICMA blev jag kär direkt, berättar Checa. 

Likt Panigale 1299 har Multistrada fått en Inertial Measurement Unit (IMU). Den är sammankopplad med ABS:en, vilket gör så att den fungerar även under nedlägg, och LED-lyktan, som med Ducati Cornering Light (DCL) anpassar ljuset efter kurvtagning. Utöver alla tidigare elsystem har detta även möjliggjort åttasteggad anti-wheelie och en förbättring av det semiaktiva fjädringssystemet Skyhook. Elektroniken är bara en av många uppdateringar, för mer om nya Multistradan klicka här. 

I videon ovan kan du se hur en Multistrada blir till i Borgo Panigale. I nummer 5.15 av Bike kommer du hitta provkörning av den uppdaterade sportallroaden, håll utkik här på bike.se!