Elektriskt från H-D om 18 månader

Det var under den amerikanska tillverkarens resultatrapport nu i dagarna som chefen Matthew Levatich släppte mer än en viktig nyhet.

Till att börja med ska de stänga ner sin fabrik i Kansas City och istället slå samman verksamheten där med den på anläggningen i York, Pennsylvania. Men ledaren för Harley meddelade även den positiva nyheten att de kommer har en ny elektrisk modell klar inom 18 månader.

Harley-Davidson testade under en period hur motorcykelvärlden skulle motta en elektrisk modell från dem med konceptet Livewire, en motorcykel som vi körde i Amsterdam 2015.

Den feedback de fick var positiv nog för dem att jobba vidare med projektet. Det är dock värt att notera att den teknik som konceptet Livewire byggde på kom från numera nedlagda Mission Motors. Det gör det extra intressant att se hur Harley löst frågan om drivlina för den kommande produktionsmodellen.

Hittills är det bara KTM bland de konventionella motorcykeltillverkarna som gjort slag i sak att erbjuda en elektrisk modell jämte sina bensinhojar. BMW har en elektrisk skoter på vissa marknader, det ser därmed ut som att Harley kan bli en av el-pionjärerna.