EICMA den största motorcykelmässan

Nu är det bara några dagar kvar innan jag tillsammans med redaktören Janne flyger ned till Italien och miljonstaden Milano för att besöka den årliga motorcykelmässan EICMA.

Vi är naturligtvis taggade som satan på att klämma och känna på kommande nyheter och inte minst se vad för nytt som presenteras. Det har ryktas om både det ena och andra under hösten och om några dagar får vi se.

Släpps äntligen koncepthojen Yamaha T7 i skarp version? Vi hoppas det. För med rätt stor sannolikhet kommer KTM släppa en 790 Adventure om några dagar och hur kul vore det inte att till 2019 köra ett test med dessa bägge hojar? Personligen tycker jag att storleken på hoj ligger helt rätt. 

Vissa rykten har viskat i mitt öra att även Kawasaki kan ha något på gång i denna kategori. Om det stämmer skulle inte mindre än tre nya hojar dyka upp och röra om på marknaden för BMW och Triumph och deras F850 och Tiger 800:or. Spännande!

Inom asfaltssegmentet gissar jag att Suzukis Katana kommer dra stor uppmärksamhet även på EICMA, även om den redan visades ”Live” på Intermot i Köln för snart en månad sedan. Det är en hoj som ligger helt rätt i tiden. Vi är nog ett stort antal ”gubbar” som mer än en gång trånat efter en Katana när det begav sig en gång i tiden på 80-talet.

Jag förväntar mig se en ny BMW S1000RR med kraftigt uppdaterad elektronik. Tyskarna satsar i World Superbike till 2019 med bland annat tidigare världsmästaren Tom Sykes bakom styret, så konstigt vore det om de inte visade en ny sporthoj.

Från Italien måste det komma en Ducati Panigale V4R! Nästa säsong har den hojen premiär i World Superbike med stjärnföraren och inom kort avgående MotoGP-föraren Alvaro Bautista i sadeln. Ett givet dragplåster i Ducatis monter.

Jag hoppas naturligtvis att det dyker upp massvis med spännande nyheter vi kan rapportera om till veckan. Vårt jobb börjar redan på söndag när vi flyger ner. Redan samma kväll är det dags för Ducatis stora premiärlansering, där vi naturligtvis kommer hänga längst fram vid scenen. På måndag kväll är det Yamaha som kommer presentera sina nyheter. Hela tisdagen och onsdagen kommer vi springa runt på själva mässan och fota, intervjua och snacka med folk. 

Ni kommer kunna följa vår rapportering på nätet förstås via bike.se, men även på Facebook och Instagram. Dessutom kommer vi försöka oss på lite poddande och vloggande också. Det kommer bli en spännande vecka!

Ni hänger väl med?!

Nu önskar jag er en riktigt trevlig helg och glöm för guds skull inte bort MotoGP från Malaysien!