Dunlop siktar på guld i MX VM

Pressmeddelande från Goodyear Dunlop Sverige – 2011-03-02 06:33

DUNLOP FÖRNYAR SATSNING PÅ MOTOCROSSTITEL

Offroad-racinglegender kommer att göra gemensam sak med Dunlop under 2011 för en förnyad satsning på årets två främsta världsmästerskapstitlar inom motocross, utrustade med Geomax-däck. Fabriksuppbackade team från Honda, Yamaha och KTM har valt Dunlop, och däcktillverkaren kommer att tävla på den högsta nivån i både MX1- och MX2-klasserna.

Dunlops kopplingar till motocrossens extrema värld sträcker sig ända tillbaka till sportens tidigaste dagar. Specialkonstruerade däck med nabbar fortsätter att flytta upp prestationsribban allt högre än idag i en ytterst tävlingsinriktad omgivning.

I linje med Dunlops filosofi om “från-racing-till-vägen” (eller i detta fall “offroad”), förmedlar detta högpresterande utvecklingslaboratorium viktiga insikter till våra designers. Dessa vidarebefordras till våra kunder och införlivas direkt i däckproduktionen.

På detta sätt byggde den senaste Geomax MX51-däckserien på det ytterst framgångsrika tävlingsdäcket D756, som röstades fram som “bästa motocrossdäck” av den amerikanska tidskriften Motocross Action (MXA).

MX51 erbjuder åtskilliga avancerade och patenterade tekniska funktioner, däribland det revolutionerande Geomax Reinforced Pattern (GRP). Den rafflande tävlingsvärlden har utvecklat ett däck som presterar bättre i alla avseenden: drivgrepp, kurvtagningsgrepp, stötupptagning och längre livstid, under det bredaste spektrat av olika förhållanden.

Serien omfattar 15 omgångar med lopp i Brasilien, USA samt runt om i Europa. Dunlop sponsrar team i de två högsta klasserna: MX1 (450 fyrtakt, 250 tvåtakt) och MX2 (250 fyrtakt/125cc tvåtakt).

Dunlop sponsrar Hondas officiella World Motocross Team, som är baserat i Italien och drivs av Martin Racing Technology, med två förare i MX1-klassen. Det officiella sponsorteamet, LS Honda Racing, tävlar också i MX1 med Dunlop-däck.

Dessutom stöder Dunlop Yamahas fabriksmotstånd från det erfarna holländska Yamaha Van Beers-gänget, som ställer upp med två förare i MX1 and och en förare i MX2.

Den österrikiske tillverkaren KTM är också partner med Dunlop i båda klasserna, med Nestaan JM Racing.

“Vi har en lång historia inom motocrossracing och har kammat hem många pokaler”, säger Sharon Antonaros, Dunlops europeiska marknadsdirektör. “För att kunna nyskapa offroad-däckprodukter åt våra kunder även i fortsättningen, måste vi utveckla och testa våra däck på de allra högsta tävlingsnivåerna, och det är med stor glädje som vi sponsrar världsmästerskapet i år.”

Fotnot: Dunlops nya mediekontakt är Eddy Seel, offroad-legend och 2003 års Supermoto-världsmästare. Den belgiske racerföraren, som gått under smeknamnet “The Rooster” under en ytterst framgångsrik 26-årig karriär, drog sig tillbaka från tävlingsbanan i slutet av förra säsongen efter fler än 130 Supermoto-segrar. Han kan kontaktas via e-post på: dunlop@eddyseel.com.

Förare som sponsras av Dunlop under 2011:

Honda World Motocross Team

Evgeny “Bobby” Bobryshev (RU)

Rui Goncalves (PT)

LS Honda Racing

Ken de Dycker (BE)

Shaun Simpson (GB)

Yamaha Van Beers

Marc de Reuver (NL)

Herjan Brakke (NL)

Petar Petrov (BL)

Nestaan JM Racing (KTM)

Joël Roelants (BE)

Pascal Rauchenecker (AT)
Jordi Tixier (FR)
Yentel Martens (BE)

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: