Ducati: ”Vi måste behålla Dovi”

Det står sedan tidigare klart att Suzuki är intresserade av, bland andra, Andrea Dovizioso. Dovi har erfarenhet av många tillverkare och ska vara av hög prioritet för Suzuki.

Ducati är dock väldigt intresserade av att ha kvar italienaren, säger teamchefen Gigi Dall’Igna. Dovis tredjeplats i Austin var Ducatis första podium på 20 månader och med deras nya möjligheter med Open-klassen har tillverkaren börjat ta sig fram i fältet. 

– Jag är väldigt nöjd med jobbet Andrea gör för oss. Om Andrea känner att han vill fortsätta med oss så blir jag verkligen glad. Vill han gå till Suzuki så är det inte den bästa lösningen för oss, säger Dall’Igna. 

Suzuki har startat silly season tidigt i år och många förare ryktas vara i förhandling med märket. Pedrosa ska bland annat ha begärt 70 miljoner kronor i lön.

– Mitt mål är att fortsätta med honom men jag vill inte övertala en förare att stanna med oss. Föraren måste vara bekväm med vårt jobb, om du inte gillar hojen du kör så kan du inte prestera bästa möjliga resultat, avslutar Dall’Igna.