Dramatisk krasch under GS Trophy

Dagen började med körning från Phinda i riktning mot Johannesburg. Fina grusvägar, underbara vyer, genom en järnvägstunnel och en hel del tokgasande blev det. Som du säkert läst och förstått innehåller varje dag även flera specialsträckor av varierande typ.

– Vi tog förstaplatsen idag och det gör att vi nu ligger på en delad andraplats tillsammans med Sydafrika. Engelsmännen leder dock med fem poäng. Se till att ni går in och röstar på vårt "shot of today", vädjar Börre Skiaker i laget och hänvisar till länken nedan.

Störst dramatik stod dock Warren Pole från Storbritannien för då han efter ett enormt styrslag kraschade under en relativt snabb grusvägssträcka. Motorcykeln blev mos medan Warren bara fick ett litet skrapsår. Att F800GS är väldigt känslig för snabba återkommande stötar, speciellt när man står upp och kör, är vi dock många som kan instämma i. Å andra sidan bara en enda rejäl krasch så här långt trots 41 deltagare.

Imorgon är det dags för final och teamet verkar se fram emot tävlingsmomentet.

– Klart att man är taggad, det är alltid en härlig spänning innan tävling, fast efteråt tycker man också att det är skönt att det är klart, filosoferar Per Wallin.
– GS Trophy har varit fantastiskt. Det är egentligen rätt otroligt att man kan behandla så här stora motorcyklar på det här sättet.

Läs mer om GS Trophy på länkarna nedan. Vi kommer självklart att uppdatera här på sajten med de slutgiltiga resultaten när finalen är klar imorgon och vi kommit tillbaka till Johannesburg. Men oavsett resultat är det tveklöst att vi allihop känner oss som vinnare. Det har varit ett äventyr som bjudit på många stora upplevelser.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: