Dovi: Ducatin vill inte svänga

Under senaste testet på Sepang hann Ducati förbättra sig på flera fronter med hjälp av nya ramkomponenter, ny tank för bättre viktfördelning och förändrad elektronik. 

-Vi har förbättrat inställningarna så att jag kan bromsa hårdare och komma in i kurvan snabbare, berättar Dovizioso.

Men enligt Dovi återstår fortfarande det grundläggande problemet – att svänga.

-Motorcykeln svänger inte. Den vill åka rakt fram. Så jag kan inte köra fortare i mitten av kurvan för då kan jag inte hålla linjen.

-I dagsläget kan vi inte slåss med Honda och Yamaha i toppen, det är verkligheten och alla kan se det. Men vi visste det och det är ingen överraskning. 

Men Dovizioso är ändå nöjd med säsongens inledande tester, under den sista dagen på Sepang var Dovizioso och Hayden sex tiondelar respektive tre tiondelar från dagens snabbaste tid. 

– Dessa sex dagar i Malaysia har varit så bra, främst det andra testet, för vi testade så många inställningar och gav mycket feedback till ingenjörerna. Jag är väldigt glad över hur mycket vi förbättrat samma motorcykel. 

Ducati har valt att avstå från det påbörjade testet på Circuit of the Americas i Texas, USA, där både Honda och Yamaha deltar. Sista testtillfället blir på Jerez i slutet av mars.