Dominant uppvisning i Australien

Som bekant är det en stor förändring som WorldSBK genomgått, med tre race istället för två på en helg då ett sprintrace på söndagsförmiddagen har tillkommit. På Phillip Island, Australien, var det i helgen premiär för upplägget och en viss rookie passade på att visa sin förmåga direkt genom att ta ett historiskt hat-trick.

Alvarbo Bautista kunde ta Ducatis nya V4 till vinst på sitt premiärrace efter att ha klivit ner från MotoGP. Det var en dominerande uppvisning med 15 sekunder tillgodo över tvåan Jonathan Rea och Bautista är den första föraren att vinna sin debut sedan Max Biaggi 2007. 

Tiovarvsracet på söndagen blev dock desto hårdare och Rea fightades med Bautista om förstaplatsen. Bautista gick dock även här segrande och fortsatte hålla tempot uppe för att i race tre med ordinarie racedistans vinna med ännu mer än första racet – 18 sekunder. 

Nu ska man ha i åtanke att Phillip Island är en väldigt speciell bana som inte behöver säga så mycket om hur säsongen kommer te sig i övrigt, men det är en imponerande uppvisning av Bautista som är en klar favorit för att efter många år ta titeln ifrån Rea. Se kompletta resultat här. 

Diskutera: Hur tror du att det kommer gå för Bautista i år? 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: