Dakar: Tidstillägg för Honda utökar Comas ledning

Natten mot gårdagen fick Goncalves och Barreda inte många timmars sömn. De var upptagna med att byta motorer med varandra, då Barredas ska vara i bättre skick och ge Goncalves en bättre chans att ta hem rallyt. Så trots att de gick i mål som etta och tvåa fick de ett tidstillägg på 16 minuter som skänker Marc Coma en ännu större ledning, trots att han blev fyra på sträckan. Coma leder nu med 21 minuter över Goncalves.

– Vi arbetade till två på morgonen och vilade bara ett par timmar. Allting gick bra och jag kunde vinna. Vi har visat att vi kan inte bara vinna sträckor, utan också hela racet. Just nu är en vinst för teamet av högsta prioritet, sa Barreda. 

För svenskarna fortsätter det att gå framåt. Thomas Berglund rullade in på en 26:e plats, bara 19 minuter från sträckans snabbaste förare (efter justering av tidstilläggen) Ivan Jakes. Berglund leder fortfarande Malle Moto-klassen med cirka fyra timmar och är tvåa i Maratonklassen.

Även bröderna Anders och Mikael kunde genomföra den tredje sista specialsträckan, men Anders tappade en halvtimme på att han glömde sin camelback. Mikael blev 63:a på sträckan och är nu 67:a i totalen. Anders är 75:a i totalen efter att ha blivit 76:a på sträckan. 

Rallydeltagarna har en lång dag framför sig, där transportsträckan är hela 726 kilometer och specialsträckan ”bara” 298. Den sista sträckan körs imorgon.