Dakar: Rallyt vidöppet – Berglund skiner

Igår var det dags för den andra delen av första maratonsträckan. Det var masstart om ett tiotal förare åt gången som gällde, ut över en saltsjö – något som kom att påverka rallyt dramatiskt. Många var skeptiska inför start och heta diskussioner ska ha tagit rum, men efter förseningar på grund av vädret gick i varje fall starten. Det var då flera förare fick igensatta kylare av saltet, så när de stannade vid första tankstoppet så fick de inte igång hojarna igen. 

Detta resulterade i att totalen kastades om fullständigt. Den tidigare ledaren Joan Barreda ligger nu fyra timmar från fronten, 72:a i mål på sträckan. Istället var det Marc Coma som kunde ta över förstaplatsen med nio minuter tillgodo före Paulo Goncalves. 

– Förhållandena var väldigt komplicerade, för mig över gränsen. Att köra över saltet och vattnet blev som cement på cykeln och det var mycket stressigt att ta hand om motorn och allt, sa Coma. 

Thomas Berglund verkar dock inte ha haft några svårigheter. Tvärtom, Thomas imponerande på alla och gick i mål som 21:a – vilket placerar honom 22:a i totalen. Han leder nu sina två klassen; Malle Moto (all service på motorcykeln själv, inget serviceteam) med fyra timmar och Maraton (serietillverkad cykel, inget trim eller specialdelar) med en halvtimme. 

Desto tuffare var det för bröderna Anders och Mikael Berglund. Mikael kunde ta sig i mål som 72:a, men Anders verkar inte ha kunnat slutföra sträckan och står inte med i rankingen. Vi har inte hört något, men det ska ha varit vissa problem med resultatlistan och Anders står inte heller med i listan över strukna förare – så vi håller tummarna!

Uppdatering: Vi har nu fått höra att Anders trots allt kom i mål sent igår och kommer köra dagens sträcka!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: