Dakar: Hälften borta – Berglundarna kvar

Igår var det Honda som kammade hem sträcka nio med Rodrigues på förstaplats och även Goncalves på andra. KTM:s Coma fick nöja sig med en tredjeplats men har fortfarande den totala ledningen med bara fem minuter tillgodo. Än är det tajt i toppen och från första till femte förare skiljer det bara 40 minuter – än kan allt hända med fyra sträckor kvar.

När Dakar-rallyt startade var det 161 motorcyklister med i fältet. Nu är det nere på 88 och medan Carl Hagenblad tråkigt nog fick bryta för ett par dagar sedan så är Berglundarna fortsatt på framfart. Thomas Berglund körde bra under dagen med placeringar strax över tjugondeplats. Till slut landade det dock i en 34:e plats och han tappar en plats i totalen till 23:dje. Dock med fortsatt ledning i Maraton- och Malle Moto-klasserna! 

Bröderna Anders och Mikael Berglund fortsätter att kämpa längre ner i fältet. Tillsammans tar de sig fram och efter att ha kört in på plats 83 respektive 84 igår är de nu på plats 83 respektive 79 i totalen. Du kan följa brödernas framfart via deras Facebook-sida, klicka här.