Dakar: Barreda körde med brutet styre

Igår gick den första maratonsträckan, där förarna inte får någon hjälp av sina team alls och måste meka med sina egna hojar. Joan Barreda lyckades försvara sin ledning mot Marc Coma trots en rejäl krasch. Runt 200 kilometer in i sträckan gick Barreda omkull och skadade roadbook men även styret som bröts av, Barreda körde de sista 120 kilometrarna med bara högerhanden och ledningen är nu bara 6 minuter och 28 sekunder över Coma. 

– Det var en tuff sträcka där du var tvungen att vara försiktigt, men när jag kom till en lerig sektion kring kilometer 200 och bromsade för en fara markerad i roadbook gled hojen och jag kraschade, berättar Barreda.

Thomas Berglund fortsätter sin framfart. Han är nu 31:a i totalen efter att ha kommit i mål bara 25 minuter efter sträckvinnaren Goncalves, leder Malle Moto-klassen med stor marginal och är bara tre minuter efter ledaren i maratonklassen. Även Anders och Mikael Berglund hade en bra gårdag på sträcka sju. De rullade in på position 79 och 80 vilket placerar dem 96:a och 97:a i totalen. Efter en gissningsvis tung sömn så är det idag dags för den andra maratonsträckan.