Custom: Hemmasnickrad CB550

För två år sedan fick Dave Lehl en speciell julklapp. Efter att ha designat om bostäder och byggt om cyklar var det dags för en motorcykel och därför fixade pappa Lehl en Honda CB550 från 1978 i julklapp till sin son. 

– Jag har vad jag kallar ”kreativ ADHD”, har jag inte minst ett tillverkningsprojekt i mitt liv blir jag galen, berättar Dave för BikeExif.

Hondan hade köpts för 500 dollar och på julaftonskvällen hade Dave redan börjat demonterat den. Under de två efterföljande åren tog han försiktigt bort de delar som inte behövdes. 

– Jag tog av avgassystemet och sålde det till en kille i England för 400 dollar, vilket minskade investeringen till 100 dollar. Sen sålde jag 19-tumsframhjulet och satte på en 18-tummare för att balansera cykeln.

Steg för steg gjorde Dave om Hondan som han ville ha den, med bland annat en ny sadel som gömde batteriet, clip-ons och en bakstänkskärm som är från en 1931 års Ford Model A. Han gjorde allting själv, förutom färgen, elen och sadelklädseln. Och sån tur är har Dave god erfarenhet med sin kamera och kunde ta de här snygga bilderna.