Custom: Continental Scout

Det är en 1949 års Indian Scout som gänget på Analog Motorcycles hittade när de skulle kolla in en annan potentiell donatorhoj. 

– Medan vi var där ser vi ett chassi och en hög av delar på en bänk i ett hörn. Det var en 1949 års Indian Scout som ägaren haft i sjutton år, berättar Tony Prust på Analog för Bike Exif. 

Ägaren släppte den efter lite om och men. Ett bobber-bygge var först på kartan, men det landade till slut på en racereplika inspirerad av 60- och 70-talet. Chassit blev därefter, en modifierad Track Master-stukad ram som var populär under den epoken. Till chassit monterades ett par Betor-gaffelben och Gazi-stötdämpare. Fälgarna är från TZ750. 

Motorn fick en rejäl behandling. En erfaren motorbyggare och före detta raceförare av Indian Scout och Warrior, Bill Bailey, tog hand om den. Kubiken ökade från 440 till 500, oljekylningen gjordes om och elsystemet konverterades till 12-volts med elektrisk tändning. Kåporna är av aluminium och baseras på en ståltrådsmodell. Tanken och bakkåpan modellerades av Styrofoam. Bäst av allt? Den är gatlegal.

– Det är utan tvekan den vackraste motorcykeln jag har skapat och jag är extremt stolt över den, berättar Tony. 

Annons

Annons