Crutchlow förlänger med Ducati

Ryktena talade om stora förändringar hos Ducatis MotoGP-team men det kommer i stället att fortsätta se ut precis som nu. Fabriksförarna har alla valt att skriva för teamet under för nästa år.  Cal Crutchlow har under året uttryckt öppet missnöje och hade en option att inte förlänga kontraktet men valde alltså att stanna. Andrea Dovizioso skrev på för ytterligare två år och Andrea Iannone fortsätter även han hos tillverkaren. 

Ducati Corse-chefen Gigi Dall’Igna har lovat att bygga en mer konkurrenskraftig motorcykel till nästa års säsong och menar att Andrea Dovizosos tekniska expertis har varit avgörande.  GP15 kommer bland annat att få en helt ny motor till 2015. Den kommer att vara betydligt mindre än dagens och sitta i ett helt nytt chassi. Fabriken kommer dock inte att överge V4-konceptet med 90 graders vinkel.

Alternativen var inte många för Ducati-förarna då fabriksplatser hos Suzuki är de enda lediga jobben som finns i serien. Crutchlow ska även ha erbjudits en plats i ett satellitteam hos Honda men hade då varit tvungen att gå ner i lön. Andrea Iannone sägs få fullt fabriksstöd hos Ducati men i vilken form är ännu oklart.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: