ExploreBike: Ride of the Day

Våren är på väg men denna dag erbjud både snö och fantastiskt solsken. De första turerna med den nya hojen har avklarats. Så här långt har jag kört på allt från motorväg, grusväg till stigar. Körkänslan är fantastisk och precis så bra som jag hoppats på. Det är en fantastisk känsla att på en och samma hoj kunna köra i princip överallt.

Jag har börjat att utrusta motorcykeln med några tillbehör, men jag brukar alltid först vilja få en känsla för hojen innan jag skaffar något. Ett inlägg kommer längre fram där jag går igenom alla tillbehör.

Den svenska skärgården är galet vacker hela året. Detta fotot är från drönaren och den fångar verkligen det stigande förmiddagsljuset från bakgrunden. På mina resor kommer jag ha med mig en drönare och hoppas på det sättet få med mig riktigt bra bilder till bloggen.

Att köra under den tidiga våren är kylslaget och det är härligt med ett fikastopp. För de kommande resorna kommer jag använda en lättare hjälm (KLIM Krios Pro) än vad jag haft tidigare. Eftersom jag kommer köra genom värmen i Afrika så har ventilationen även varit viktig vid valet av hjälm.

Med de endurodäck jag satt på så är denna typ av stigar ett rent nöje att köra. Hojen har en väldigt precis styrning och klarar lätt rötter och annat bråte längs stigarna.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: