ExploreBike: Första testkörningen av Yamaha Ténéré 700

En av de viktigaste sakerna med äventyr på motorcykel är lära känna sin motorcykel. Denna helgen fick jag möjlighet att följa med på ett offroadäventyr tillsammans med ett antal andra åkare på deras årliga påsktur i södra Sverige.

Målet med körningen var att färdas endast på grusvägar och stigar. För mig var det ett perfekt tillfälle att testa min nya Yamaha Ténéré 700 till gränsen.

Hojarna på turen var allt från större äventyrshojar som KTM 1290 Super Adventure R till endurohojar som Yamaha WR 450F.

Ett kort stopp efter de första kilometerna för att se över utrustningen och att lätta på kläderna. Det blir varmt med aktiv offroadkörning!

I en av de branta backarna fick Mick Schmücker Holm testa sin Yamaha WR 450F till gränsen. Med lite hjälp av Adam Berggren kunde toppen nås till slut. Både Mick och Adam arbetar som mekaniker på Lillemans MC i Lund och det är otroligt kul att se dem båda köra sina maskiner till max.

Några av stigarna bjöd på äventyrliga övergångar av de många bäckar som fanns längs med rutten.

Adam Berggren justerar sin hoj efter en mindre marksyn. Ténérén klarade utmaningarna som den ställdes inför på ett bra sätt och kunde följa de lättare endurohojarna.

Med grus- och enduordäck är Ténérén väldigt kapabel offroad. Vanligtvis kör jag med en fullastad hoj och det var för en gångs skull kul att vara lite lättare och kunna vrida runt gasen lite mer.

På sina håll var stigarna igenvuxna och vi fick öppna upp spåret igen.

En kort rast för kaffe och mackor är alltid välkommet. En av åkarna på turen var Jonas Bergh som är Linesman för Trans Euro Trail Sweden (TET). Kanske rekade han för ny dragning av rutten i Sverige?

Du kan läsa mer om Trans Euro Trail på:

www.transeurotrail.org/sweden

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Linus (ExploreBike) är motorcykeläventyrare och bloggare på Bike.se. Global Ride är ett projekt där han med sin Yamaha Ténéré 700 har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter.

ExploreBike Motorcycle Adventure School:

Kursen ger dig all kunskap du behöver för att planera, förbereda och genomföra en äventyrlig motorcykelresa. Kursen är framtagen av ExploreBike i samarbete med Yamaha, Michelin och Klim.

www.motorcycleadventureschool.se

Följ ExploreBike:

Web: www.explorebike.se

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: