Global Ride – Första servicen

Efter ungefär 100 mil är det dags för den första servicen av min Yamaha Ténéré 700. I servicen byts oljan och man gör en översyn av hela motorcykeln.

Dagen startade med en energigivande frukost tillsammans med personalen på Lillemans MC innan det var dags att sätta igång med arbetet.

Teknikern Mick Schmücker Holm inspekterar hojen innan packlådorna tas av för att komma åt motorn och andra delar som skall kontrolleras. Eftersom jag kört en hel del enduro och offroad inspekterade han även chassit och tillbehören extra noggrant.

Jag har monterat GIVI:s extradunkar (2,5 l vardera) på packlådorna, vilket kommer bli väldigt bra för de längre sträckorna i Afrika.

Diskussion om hur hojen och alla tillbehör har fungerat. Hasplåten har skyddat bra men fått en del stryk då jag kört över stockar, stenar och övergivna tågspår.

Skyddet för framlampan har varit behövligt då det skyddat mot såväl grenar som flygande stenar från framförvarande åkare.

Kedjan sträcker sig en bit när den är ny. Det är fullt normalt men extra viktigt att man kontrollerar den under de första körningarna.

Färdigt serviceprotokoll som även loggas digitalt i Yamaha system.

GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter med början på Europa under 2020 och Afrika under 2021.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se