Continental blir enda däckleverantör i Pro Superbike 2010

-Det här känns enormt kul och är en ära för oss, säger Glenn Pettersson, affärsområdesansvarig på Vartex AB för Continental i Sverige.

2010 införs en förändring i Pro Superbike då enhetsdäck införs och alla kommer därmed att tävla på Continental.

-Att vi går in i Pro Superbike är helt i linje med vår marknadsstrategi och profilering. Vi kommer att satsa offensivt på att leverera högpresterande däck till marknaden och då blir det här en klockren arena för utveckling och profilering, säger Glenn Pettersson.

Tanken med samarbetet är att de ekonomiska villkoren för teamen ska bli bättre, sportsligt skapar det jämnare förutsättningar och erfarenheterna från bilsidan är positiva.

-Man använder framgångsrikt enhetsdäck i stor utsträckning på bilsidan både i STCC och Carrera Cup. Det har visat sig positivt och vi tror att det här beslutet ger en positiv effekt även på MC-sidan, säger Bäckström som är ansvarig för Pro Superbike på STCC AB.

Tongångarna hos förarna är såklart blandade. För vissa innebär enhetsdäck en dyrare säsong, för andra gör det inte så stor skillnad ekonomiskt. Rent sportsligt torde det jämna ut förhållandena mellan förarna ytterligare.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: