Colin Edwards testförare för Yamaha

Texasbon skulle egentligen köra färdigt säsongen och då gå i pension, men efter Indianapolis GP stod det klart att Alex de Angelis skulle ersätta honom för resten av säsongen.

Edwards håller sig dock sysselsatt som pensionär. Redan om ett par dagar ska Edwards börja som testförare åt Yamaha, med fokus på att utveckla deras YZR-M1 på Michelin-däcken. Det stod i somras klart att Bridgestone kommer att ersättas av Michelin från och med 2016. Även om Edwards kommer ha kontrakt med Yamaha kommer han även hjälpa Michelin utveckla sina nya MotoGP-däck, både i MotoGP och WSBK har Edwards tidigare haft en roll som testförare för den franska däcktillverkaren. 

– Jag kommer arbeta med att utveckla hojen på de nya däcken och samtidigt utveckla däcken. Jag har inte skrivit under än men det är på väg åt det hållet, berättar Edwards för MCN.

– Jag har arbetat mycket med Michelin tidigare, speciellt på Clermont Ferrand där de kunde bygga ett nytt däck över en natt och sedan låta mig testa det dagen efter. Men Yamahas plan är att testa på riktiga banor, men inte medan resten är där.