Classified Moto – Movember XL

Movember handlar om att starta månaden november med en renrakad överläpp och sedan odla fram en mustasch för att öka medvetenheten om hälsoproblem som rör män.
 
Under den här månaden sker flera olika insamlingar för att få in pengar för att motverka olika former av ohälsa som drabbar män. Försäkringsbolaget Progressive Insurance ville dra sitt strå till stacken genom att låta en verkstad bygga en motorcykel för utlottning. Insatsen för lotteriet var 50 dollar som gick till The Movember Foundation. Progressive Insurance valde att anlita Classified Moto för uppdraget.
 
Motorcykeln som byggdes
startade sitt liv som en Honda XL600R från 1984. Bakramen samt sadeln slängdes på skräphögen och byttes mot en egentillverkad betydligt kortare kombination. Tanken kommer från en Kawasaki Z750, den enkla lyktan är bytt mot en dubbel och styret är av crossmodell.
 
Classified Moto bygger alltid med ett fokus på att hojen ska kunna köras på riktigt. Den snygga svingen kommer från en Triumph Speed Triple från 2006 med dämpare från Progressive Suspension. Konverteringen av styrkronorna är signerad Classified Moto och gaffel samt bromsar kommer från en Kawasaki ZX6R av årsmodell 2007.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: