Casey Stoner vann på Losail

Ökenlandskapets mörker trängdes undan av ljuset från strålkastare till ett värde av 100 miljoner kronor när årets första MotoGP-tävling gick av stapeln på Losail i Qatar.
Casey Stoner vann med över fem sekunder tillgodo till tvåan Jorge Lorenzo som var den enda som orkade hänga med hjälpligt när Casey gjorde ett ryck med Ducatin.
Dani Pedrosa gjorde en kanonstart och ledde under loppets början men fick senare se sig passerad men lyckades trots sin handledsskada placera sig trea.

– Dagens race var galet, de första fem varven åkte folk runt och tryckte in framskärmarna i framförvarande, jag hade tur som klarade av att hålla mig upprätt. Efter att allt lugnade ner sig lyckades jag rycka ifrån. Jag uppskattade verkligen kvällens race, det var riktigt kul, sade Casey Stoner på presskonferensen.

Nykomlingen Andrea Dovizioso var snabbaste satellitteamsföraren på fjärdeplats. Valentino Rossi hade problem med greppet i bakdäcket och lyckades inte hänga med i slutstriden. Kvällens prestationer stod de nya ansiktena för; James Toseland den regerande Superbike-världsmästaren hängde med bra och kom tätt efter Rossi på en sjätteplats.
I 250-klassen vann Mattia Pasini på en Aprilia, tvåa kom Hector Barbera och som enda nordiska förare lyckades Mika Kallio, trots avsaknaden av effekt på den långa rakan, placera sig på bronsplats.
125-klassen bjöd som alltid på tät och underhållande racing. Sergio Gadea kom etta, strax därefter kom Joan Olive och på tredjeplats kom tyska Stefan Bradl.