Carducci Dual Sport

Har du en H-D Sportster och är trött på att såsa omkring på asfalten när du egentligen skulle vilja smiska lite grus? Men samtidigt vill du ha kvar det sköna ljudet från en Harley? Ta kontakt med Carducci Dual Sport. Ett företag i Silicon Valley som tillverkar alla delar som behövs för att omvandla din 45-graders vinkeltwin till en äkta äventyrshoj!

Här finns allt från GPS-fäste, hasplåt, fram och bakskärmar, jättelik soppatank och störtbågar, till fotpinnar, sving, kåpglas, crosstyre och styrkronor eller styrdämpare för att du ska få en hoj som är redo att korsa Gobiöknen. Eller åtminstone plöja genom en och annan sandstrand på semesterresan.

Bakom företaget står Jim Carducci som började med att bygga en Carducci Dual Sport SC3 Adventure av två Sportsters. Jim hade kört en del BMW GS och KTM Adventure 950 innan, så han visste vad han ville uppnå. Sen ritade han hojen i ett CAD-program innan arbetet började på riktigt. Efter att hojen stod klar med 18"-fälg bak och 21" bak förstod Jim att fler ville ha samma sak, så idag har han inlett ett samarbete med San José harley-Davidson som bygger hojen på beställning. Eller så kan du köpa "hard to get"-delarna på Jims hemsida. 

SC3 Gera Baja