Cal: Omöjligt att köra snabbare

Under onsdagen fortsatte testerna på Valencia. Dock packade Yamahas fabriksteam väskorna redan på tisdagen och ansåg sig färdiga på Valencia. Resterande fortsatte som vanligt och Márquez var åter igen snabbast. Smith imponerade med andra bästa tid, tre tiondelar från Márquez.

Cal Crutchlow har ersatt Nicky Hayden som fabriksförare hos Ducati och hade tolfte bästa tid efter de tre testdagarna. Crutchlow körde som snabbast 1.31,875, vilket är två tiondelar bakom Dovizioso och över en och en halv sekund från Márquez. Crutchlow har sedan tidigare sagt att ingen kommer förändras över en natt. 

– Alla Ducati-förare kör samma tider, säger Crutchlow. Jag tror det är positivt för mig eftersom det är min första gång jag kör den och jag kör redan samma tider som de andra. Men att köra snabbare är nästan omöjligt. 

Gigi Dall'lgna , ny chef för Ducati Corse, var på plats för att lyssna på vad förarna hade att säga. Han har själv konstaterat att om de måste så kommer de bygga en helt ny Ducati. Alla fyra Ducati-förare var inom 0.4 sekunder av varandra. 

– Problemet är tid och vi har inte mycket tid. Som Gigi sagt, personalen och strukturen kommer först och främst. Men förväntar jag mig att vinna först racet nästa år på en ny hoj? Nej. Men jag tror att på Sepang (testdagarna i början av februari, red. anm.) kommer vi ha något annorlunda, eller åtminstone testa mycket olika saker. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: