Bruce Anstey kör RC 213V-S på Isle of Man

Nya Zeeländaren Bruce Anstey kommer ställa upp i årets Superbike- och senior-klass under Isle of Man TT med en minst sagt spektakulär hoj.
 
Det är Valvoline Padgett teamet som försett förra årets finnare av Isle of Man TT med den racepreppade MotoGP-replican.
 
Motorcykeln är en RC 213V-S, det vill säga gatversionen av modellen, som befriats från restriktorer och därmed spottar ur sig cirka 220 hästkrafter. Kolfibermissilen väger minder än en 600-kubikare men den är cirka sex centimeter längre än den Fireblade sin Bruce Anstey tidigare kört.
 
Till brittiska Motorcycle news säger 47-åriga Buce Anstey att han har stort förtroende för hojens kapacitet att hänga med de mer beprövade motorcyklarna i klassen trots att han ännu inte hunnit öva med den.
 
Valvoline Padgett har inte bara plockat ur hojen ur kartongen utan den har bland annat försetts med en gaffel från K-Tech, specialtillverkade hjul och styrkronor.
 
Mannen bakom projektet är Valvoline Padgett-bossen Clive Padgett som är nära vän till Bruce Anstey. Bruce själv kommer köra en GP-hoj runt The Mounatin course för andra gången i och med detta, senast var motorcykeln en cirka 20 år gammal Yamaha YZR 500 med 150 tvåtaktshästkrafter.

Läs mer om projektet här.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: