Branden stänger vägar

De vägar som är helt eller delvis avstängda är vägarna 756, 759, 256, 681, 685 och 668. Om du behöver mer exakt information finns det här.
 
Tågtrafiken Västerås – Fagersta/Ludvika/Avesta Krylbo är inställd utan ersättningstrafik. När den här artikeln skrivs så finns inget besked om någon typ av ersättningstrafik kommer att sättas in.
 
Polisen meddelar också att besluten om evakuering står kvar. Undantaget Gammelby, dit man kan återvända under förutsättning att man är beredd att omedelbart evakuera igen, följer P4 Västmanland och inte tar med sig några djur tillbaka.
 
Myndigheterna varnar också för att närma sig brandområdet då vattenbombningen och fallande träd kan innebära stora faror. Vattenbombningsplanen hämtar vatten öster om Aggarön i Mälaren och det är av yttersta vikt att obehöriga håller sig därifrån, både för att underlätta arbetet och för att det är farligt att vara i närheten. Luftrummet över brandområdet är helt avspärrat och sjöarna Åmänningen, Hörendesjön, Virsbosjön och Snyten är stängda för båttrafik.

För mer information följ länkarna:
www.msb.se , www.krisinformation.se, www.lansstyrelsen.se

Annons

Annons