BMW presenterar K1600 GTL Exclusive

Till 2014 uppdaterar BMW K1600-familjen med bland annat ny instrumentering och Daytime Running Lights (DRL) med LED-teknik.

Idag presenterade BMW en maxutrustad version av K1600GTL – K1600GTL Exclusive. 

K1600GTL är redan en välutrustad motorcykel, men Exclusive har ännu flera nya och unika funktioner. Förutom lacken och färgen på sadeln har Exclusive ett nytt elektroniskt öppningsbart tanklock samt dold antenn. Exclusive är också den första BMW:n med Keyless Ride, vilket betyder att du kan låta nyckeln ligga kvar i fickan (likt på Ducati Diavel och Multistrada). Den har dessutom fått samma system för starthjälp i backe som nya R1200RT – ett system som inte går att få till övriga K1600

Övrig utrustning som bland annat extraljus, armstöd för passageraren och värmeryggstöd finns som tillval till vanliga GTL men är standard på Exclusive. Den har givetvis BMW elektroniskt ställbara fjädring, ESA II, samt traction control, DTC. Värt att notera är att BMW i nuläget inte väljer att bestycka någon medlem av K1600-familjen med sitt semi-aktiva fjädringssystem som finns som tillval till både R1200GS och R1200RT samt är standard på HP4.

Priset är satt till 297 450 kronor. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: