BMW Motorrad först med xenon-ljus!

Xenon-tekniken gör att du både ser och syns bättre och erbjuder därmed både bättre funktion, komfort och säkerhet. Xenon-ljus ger ett karakteristiskt blått sken som är ungefär dubbelt så starkt som det från halogenlampor. Samtidigt använder xenon-lampor 30 procent mindre energi, vilket även ger dem längre livslängd.

BMW Motorrads tillbehör är specifikt designat för motorcykel. Ett cylinderformat mittparti uppges koncentrera ljusbilden samtidigt som det ska förhindra bländning. Förbättrat ljus och jämnare ljusfördelning är andra fördelar.

Så här förklarar BMW tekniken och poängen med den;

Xenon-lampor genererar sitt ljus enligt principen om frigjorda gaser. En gnista, som skapas mellan två elektroder, får en båge av joniserad gas att formas i en xenon-gasfylld glödlampa, genom vilken strömmen passerar och får gasen att glöda. Belysningseffekten och lyskraften är därigenom större än för konventionella halogen-glödlampor . Sammansättningen av det ljus som strålar ut från Xenon-strålkastare ligger mycket nära det naturliga dagsljuset, vilket ökar körkomforten.
Xenon-strålkastare från BMW Motorrad innebär därigenom en milstolpe när det gäller högre aktiv säkerhet och körkomfort.