BMW byggd på katalogdelar

Det är inte bara Custom Chrome eller liknande H-D-tillbehörsfirmor som kan erbjuda kunder att köpa kompletta hojar direkt ur katalogen. Nu kan du beställa en byggsats på en ny BMW R90S. En ikon i motorcykelvärlden. Det är företaget Max BMW Motorcycles i Northampton, NH, USA, som dagarna före jul plockade ihop en BMW R90S från grunden, enbart med reservdelar ur deras katalog! Efter att ha samlat ihop alla nödvändiga bitar genomfördes bygget mellan den16 till 20 december och nu fungerar den perfekt.

Nu kommer haken: Reservdelar till BMW är dyra, vilket gör ett nybygge långt dyrare än vad en R90S har för marknadsvärde. Max BMW motorcyklar byggde hojen som en marknadsföringsgimmick och lämnar inget pris på vad det skulle kosta, men en summa på uppemot 400 000 kronor är rätt rimlig om du köper den del för del. Inte alls billig, men å andra sidan är det en flång ny BMW R90S och den som vill ha npågot att göra i garaget under vintern kan börja med att gå in på deras Facebook-sida. Hur svårt kan det vara? Det tog dem bara en vecka. Så du borde väl klara det på… fem år?

Sen var det ju det där med byråkratin. En 2014-års, 40 år gammal BMW är nog omöjlig att få igenom besiktningen. Eller vad tror du?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: