Björn Johansson ny vd på Duells

Thomas Wahlberg och Björn Johansson köpte Duells 2004 av Göran och Lennart Duell, söner till Holger Duell som grundade företaget 1932. Thomas har sedan dess varit vd för bolaget.

– För mig känns det helt naturligt att nu lämna över stafettpinnen till Björn. Jag vill ha mindre operativt ansvar och Björn passar bättre för den fas som Duells nu står inför, säger Thomas Wahlberg, som kommer att sitta kvar som vd fram till den 1 december 2010.

Under de senaste sex åren har Duells byggt upp en plattform och strukturerat bolaget för att bli Skandinaviens ledande leverantör av eftermarknadsprodukter inom bland annat mc, moped och cykel. Ett arbete som har blivit framgångsrikt.

– Det är oerhört stimulerande att ta över vd-rollen med de utmaningar som nu står för dörren. Jag har tidigare varit försäljningschef på Duells och jag kommer att ta med mig erfarenheter därifrån. Det handlar om ständig utveckling och förbättring för att kunna behålla den position vi har. Vi måste hela tiden bli bättre för att kunna behålla stora volymer och ge den service som våra kunder har vant sig vid och det är en uppgift som jag verkligen ser fram emot att arbeta med, säger Björn Johansson.

Annons

Annons