Björn Gunnarsson byter upp sig till Isle of Man 2017

Björn Gunnarsson är en av få svenskar som ställt upp i det anrika TT-loppen på Isle of Man. Efter fyra säsonger meddelar han nu via ett pressmeddelande att han valt att växla upp från 600-kubikarna i Supersport- och Lightweight-klassen.
 
Under årets tävling lyckades han med att placera sig på plats 20 i Supersport och som 9:e bästa förare i Lightweight-klassen. Enligt pressmeddelandet pratade han med sina medtävlande under Isle of Man TT om vilken motorcykel som skulle vara ett lämpligt steg upp från 600-kubikarna och många nämnde just BMW:s S1000RR.
 
Efter lite bearbetning
av branschen lyckades Björn Gunnarsson få tag i just en S1000RR från 2016 och han styrde även upp ett samarbete med Alternativ MC 2 som är BMW-återförsäljare i Kalmar. Det innebär att han kommer kunna ställa upp i 2017-års Isle of Man TT med ett svenskt team och en Superstock 1000-hoj.
 
Modellen är beprövad och förra året tog Ian Hutchinsson en S 1000RR till vinst i Superstock och Michael Dunlop vann med hojen i Superbike-klassen.
 
En motorcykel som är byggd enligt FIM Superstock-reglemente kommer även att ge honom möjlighet att starta i Superbike- och Senior-klassen, där de absoluta toppförarna gör upp.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: