Bike har provkört nya Triumph Street Triple R

Bikes utsände Oscar Algott har precis kommit hem från Almería i Spanien där han har provkört nya Triumph Street Triple R.

Vad är det som är nytt?

Den största förändringen är att Street Triple och R-modellen fått en helt ny ram. Chassigeometrin har finputsats och det tidigare begränsade styrutslaget har blivit mycket bättre. Båda modellerna har lättats hela sex kilo, vilket är en klart respektabel siffra med tanke på den tidigare redan låga vikten. Körklar vikt är nu 183 kilo. En annan viktigt nyhet är att modellen nu går att köpa med ABS (som går att stänga av).

Hur känns den att köra?

Första generationens Street Triple R var och är fortfarande en helt fantastisk motorcykel, men den nya är bättre. Stabiliteten är nu oklanderlig i jämförelse med den förra modellen som kunde bli lite nervös i styret i hög fart, fjädringen jobbar fortfarande fantastiskt bra, bromsarna är suveräna (vi fick dock inte testa ABS:en då den ännu inte börjat produceras) och det finns massvis av körglädje. Sedan är den väldigt lättkörd och komforten klart godkänd.

Du låter såld.

Ja, om konkurrenterna haft det svettigt tidigare så har de knappast fått det bättre.

När kommer den till Sverige och vad kommer den kosta?

Street Triple R kommer i början av December och kostar 99.990 kronor, vanliga Street Triple kommer i början av januari och kostar 90.990 kronor.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: