Bike besöker motorcykelmässan i Borås

Denna helg pågår MC-expo i Åhaga hus i Borås (29-31 januari). I vintertider är vi många som vill ut och kika och klämma på motorcyklar på de mässorna som brukar arrangeras. Ett perfekt sätt att komma bort från den kalla vintern och för en stund tänka på den kommande våren tillsammans med andra likasinnade. Särskilt i dessa tider då de större dyrare mässorna uteblivit, är det kul att det arrangeras sådana här mindre mässor.

Mässan slog upp portarna klockan 14:00 och redan under de tre första timmarna strömmade två tusen vårlängtare in i lokalen. Undertecknad har intervjuat arrangören Staffan Bergman, mannen bakom Bergman Trading AB. Företaget som även arrangerar Duells International Supercross & Freestyle motocross på Ullevi.

Rachid Rachid: Hur länge har ni planerat mässan?
Staffan Bergman: Du kommer att skratta när jag säger det men, faktiskt bara sedan slutet på november! Inga långbänkar här inte, det är min filosofi. Det är bara att köra på.

RR: Det är väldigt mycket folk här, hur har ni promotat eventet?
SB: Genom de klassiska kanalerna. Genom tidningar så som Bike, Aftonbladet, Expressen, lokala tidningar och självklart hos de återförsäljare som ställer ut här. Man får ju abstinens som mc-åkare, så det är kul att det är så mycket folk här.

RR: Hur många besökare har kommit in hittills (klockan 16:45)?
SB: Cirka 2000 besökare. Och det bara på knappt tre timmar, vi öppnade klockan 14:00.

RR: Hur många utställare finns det på plats?
SB: Ungefär 32 utställare.

RR: Mässans största nyhet?
SB: Det är nog de senaste motorcyklarna från Honda, VFR och Fury.

RR: Blir MC-expot i Borås ett återkommande event?
SB: Det får vi börja utvärdera på måndag efter mässan. Men vi hade ju inte startat igång detta om de ordinarie mässorna inte ställt in.

Mässan är öppen idag 10:00 – 18:00 och på söndag 10:00 – 17:00. Entrépriset är 100 kronor, gratis för barn under åtta år.

Glöm inte att hälsa på oss från BIKE. Titta förbi vår monter och ta del av våra mässerbjudanden!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: