Ben Spies skriver på för Yamaha

Ben Spies är bara 24 år gammal men har ändå hunnit med att vinna amerikanska AMA Superbike Championship hela tre år på raken. Inte nog med det har han i 90 procent av alla lopp hamnat på pallen, där är han historiskt sätt oslagen.

Spies blir teamkamrat med 23 årige britten Tom Sykes inför nästa års säsong. I år gjorde den unge amerikanen tre wildcard inhopp i MotoGP och gjorde riktigt bra ifrån sig, med en sjätte placering på Indianapolis Grand Prix.

– Jag är väldigt exalterad över att börja köra för Yamaha i Superbike VM. Det här är en positiv riktning i min karriär. Jag kommer att få en utmärkt chans att tävla på många av världens bästa roadracingbanor. Att köra för ett företag som är så passionerade när det kommer till racing som Yamaha kommer att sätta mig i bra start position inför när års mästerskap, säger Ben Spies.

– Superbike racing härstammar från Amerika, men det var ett tag sedan vi hade en amerikansk världsmästare. Det finns en rad av legendariska amerikanska förare från Superbike VM, jag hoppas kunna placera mitt namn jämsides med Fred Merkel, Doug Polen, Scott Rusell, John Kocinski och Colin Edwards, fortsätter Spies.

Vad tror ni om amerikanens chanser i nästa års mästerskap? Och borde han inte ha gått direkt till MotoGP?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: