Bell & Ross Nascafé Racer

Denna hoj blev tvåa i klassen Modified Harley vid London International Custom Bike Show på Alexandra Palace  i vintras. En klass de för övrigt vann med en annan av sina hojar (som vi inte alls tycker var lika ball!).
När andra försökte överglänsa varandra i svulstighet och antal kilo krom så fanns den några byggare som tog en helt annan väg. Bland annat denna kraftigt modifierade Softail Night Train.
Shaw Speed & Custom Shop i engelska East Sussex har vunnit klassen tidigare och hade till i år lyckats få den exklusiva tillverkaren av armbandsur, Bell & Ross, att stå för kulorna mot att de fick ha sitt firmanamn lackat över hojen.
Motorcykeln har Domino-fälgar (som har ett 240 däck bak) och bakdrev från RSD (Roland Sands Design), liksom clip-on, motorkåpor och bromsskivor från RSD.
Bromsar från Performance Machine, ventilkåpor från Covington och massor av specialtillverkade delar som bensintanken, depåstödet och avgasystem i rostfritt stål. I övrigt har originalmotorn på 1690 kubik fått en snygg öppen trans med belt och en hel del eloxerade och lackade delar i matchande blått och brunt.
När hojen var klar fick den namnet The Nascafé Racer. Nej, vi vet inte varför den inte fick heta Bell & Ross Timetraveller. Det hade ju varit mycket mer passande!
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: