Backlunds debut i British Superbike

Som vi tidigare rapporterat har Filip Backlund hoppat in som ersättare av Ian Hutchinson för resterande del av säsongen i British Superbike. I helgen var det premiär. I det första kvalet var Backlund endast 1,3 sekunder från den snabbaste föraren och gick vidare till det andra kvalet. Till kval två gjorde teamet en del förändringar i chassit vilket inte belönade sig och varvtiderna sänktes med runt en halv sekund, vilket resulterade i startruta 20. 

I det första racet kunde Backlund köra upp sig till en ensam sjuttonde plats, med 5 sekunder fram till nästa förare och 24 till den bakom. Till det andra racet fick svensken starta på 16:e startruta. 

Under det andra racet förbättrade Backlund sin varvtid med närmare en halv sekund och saknade då en sekund till de snabbaste förarnas tider. Backlund var nu betydligt närmare flera förare, lyckade köra upp sig till 15:e och tog därmed sitt första poäng i serien. 

I Daytona 675-serien Triple Challenge kunde Krister Bohm i första racet ta hem en femteplats och i andra racet fick han nöja sig med en åttondeplats efter att ha bromsat på sig några varv in. I Motostar-mästerskapet blev Daniel Hermansson 18:e förare i mål i det första racet och 12:a i det andra racet. 

Nästa deltävling går den 19-21 september på Assen, Holland. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: