Backlund slog banrekord på Donington

Backlund lyckades ta sin första pole position för i år med två hundradelar tillgodo på sin favoritbana Donington Park. De tidigare helgernas tekniska problem verkade vara lösta efter hårt slit av mekanikerna. 

Starten av racet blev inte den bästa och Filip var trea in i första kurvan, men ett halvt varv senare tog han sig om Victor Cox och var tvåa bakom Hudson Kennaugh. Backlund följde Kennaugh tills de fem sista varven då han satte in en attack och försökte dra ifrån. De två förarna duellerade – Filip satte banrekord, Kennaugh tog det nästa varv och sedan satte Filip banrekord igen. 

Sista varvet kom och i näst sista kurvan flöt Filip ut och Kennaugh kunde gå förbi. Filip kom dock ikapp på innern och var förbi en kort stund. De gick jämnt ut ur sista kurvan, Filip fick ett litet släpp och Hudson tog målgången som etta. 

-Jag är mycket nöjd med helgen. Jag var med bra hela tiden och det kändes härligt att vara bland de snabbaste varje gång vi var på banan. Jag ska ta med mig detta i de avslutande racen och försöka avsluta med två pallplatser och medalj totalt. Jag vill avsluta med att tacka alla i teamet som gav mig en perfekt hoj denna helg, kommenterar en glad Filip Backlund.

-Härligt att vara på pallen igen och en stor eloge till Filip som inte hängt med huvudet utan hela tiden jobbat på. Filip avancerade igen totalt och är återigen fyra med bra chans på bronset. En bra avslutning på säsongen skulle vara det bästa Filip kan ge sig själv inför vinterns förhandlingar och arbete. Vi har ingen seger ännu men en rad pallplatser vilket imponerat storligen i England då nykomlingar inte brukar vara i toppen första året i serien, avslutar Filips manager Joakim Wiedesheim.

Backlund är nu fyra i totalställningen, 48 poäng ifrån ettan Kennaugh och 3 poäng från trean Victor Cox. 

%d bloggare gillar detta: