Backlund dominerade på Falkenberg

Det andra racet i lördags såg inte ut att gå vägen för Filip Backlund. Lukas Ockelfelt ledde till en början men blev strax omkörd av Andreas Mårtensson och Backlund. Mårtensson såg ut att ta hem vinsten men blev omkörd när det återstod två varv efter att ha tappat flytet vid varvning. Ockelfelt tog tredjeplatsen
– Visst hade jag kanske varit närmare om det inte vore för varvningar, men om jag ska vara ärlig så hade det kanske inte räckt ändå mot Filip. För två veckor sedan tävlade vi i det tyska mästerskapet och sedan dess har vår Honda fungerat bra, jag ser fram emot de kommande racen, säger Andreas Mårtensson.

– Man fick tänka sig för då ambulans och fordon var ute vid banan. Självklart slog vi alla av något på tempot när vi passerade de. Andreas kör riktigt bra, det var ett kul race idag, säger Filip Backlund som tog igen all tid och ledarpositionen efter att ambulans och rescue fordon kört ut från banan.

Även fredagens race slutade med Backlund och Mårtensson på första- och andraplats. Backlund tog ledningen direkt, blev omkörd av Mårtensson men tog tillbaka ledningen och höll den in i mål. Tredjeplatsen tog Hampus Johansson.

Totalställning:

1 Filip Backlund 161
2 Andreas Mårtensson 132
3 Lukas Ockelfelt 94
4 Hampus Johansson 75
5 Christoffer Bergman 69

Foto: Rachid Rachid/highsider.se

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: