Avgifter för MC-parkering sänks

Daniel Helldén (Miljöpartiet) och tillika trafikborgarråd i Stockholms Stads grön-blåa styre berättar för Sveriges Radio att parkeringsavgifterna kommer att sänkas för motorcyklar och mopeder.
– Vi kommer sätta avgiften i proportion till hur mycket yta de tar, upp säger Daniel Helldén till SR angående tvåhjulingarna.
Helldén som egentligen var nöjd med de nuvarande avgifterna säger att det är en kompromiss mellan de styrande i Stockholm Stad som har lett till beslutet om sänkta avgifter. 

Beslutet som togs 2016 blev implementerat först 2018 efter en runda i förvaltningsdomstolen då beslutet om reformen hade överklagats. Ett beslut som upprört många som använder motorcykeln i pendlingssyfte för att komma snabbt och billigt in till Stockholm.

Till skillnad från Stockholms Stad har andra kommuner gjort tvärtemot och istället satsat på att motorcyklar skall kunna parkera gratis i staden. Ett sådant exempel är Helsingborg som efter samtal med intresseorganisationen Sveriges motorcyklister bygger nya parkeringsytor med möjlighet att låsa fast hojar i metallbågar.