Australien upp i ledning i Six Days

Racet fortsätter i Chile och Sveriges landslag behåller sina positioner efter andra dagen. Senior 9:a, Junior 7:a och Dam 5:a. Australien har dock gått upp i ledning men kommer att få svårt att försvara den under hela veckan då de tappat en förare, Lyndon Snodgrass. Det betyder att laget inte har råd att göra några som helst misstag under de kommande dagarna. 

– Självklart en bra dag för Australien, men inte helt lätt då vi nu tappat Lyndon. Nu räknas alla våra poäng och då gäller det att inte göra några misstag alls, berättar Daniel Milner som var snabbast totalt för dagen. 

– För egen del så är jag så klart superglad över att vinna idag. Jag var en av de första som startade och det gjorde det lite enklare då jag hade mindre damm och inga långsamma förare att köra om. Nu gäller det att vara smooth, köra jämna tider och – framförallt – inte göra några misstag.

USA ligger på andra plats och på tredje klev Italien upp. Frankrike ligger kvar på fjärde och Spanien tappar ner till femte. Idag, onsdag, blir det nya specialprov på ny bana så vi får se hur det komer att slå.

Följ gärna Raca Magazines rapportering då de har reportern Kalle Lundstedt med på plats. Länk här intill. Här nedan kommer hans videorapport från tisdagen som handlar om hur servicepersonalen tar hand om förarna. 

Kul att notera är att Albin Elowson gått upp och var 17:e snabbaste under andra dagen. Han kliver därmed upp till 19:e plats totalt. 

Team Östra som är på plats med ett klubblag har också bra framgång och ligger kvar på tredje plats. Laget innehåller Adam Andersson, Lucas Vågberg och Alexander Gunnerheim. 

Alla resultat för dagen (och kommande dagar) på länk här intill.