Är Yamahas vinst-torka slut nu?

MotoGP-loppet på Phillip Island fick en spektakulär vändning när fransmannen Johann Zarco slipstreamade sig förbi flera konkurrenter på målrakan och olyckligtvis kom in med sitt framhjul mot Marc Marquéz bakhjul. Något som resulterade i en krasch i dryga 300 km/h och som otroligt nog inte skadade honom eller Marquéz. Den senare av dem kunde hålla sig kvar på hjulen men fick gå in i depån och avbryta loppet då bakramen gick av på hans Honda.

Kommande varv lyckades Maverick Viñales köra upp sig till första plats och skapa en lucka på nästan fyra sekunder. En ledning som krympte ju närmare mål han kom men som han ändå lyckades hålla hela vägen till mål och till sin första vinst sedan loppet på LeMans 2017.

Bakom spanjoren kom positionerna att bytas med jämna mellanrum mellan fabriks-ducce förarna Dovizoso och inhoppade Alvaro Bautista, Valentino Rossi och ett Suzuki-team som var på hugget med sina förare Rins och Iannone.

Flertalet positionsbyten senare passerades målgångsflaggan med Iannone på en andraplats, strax efter kom Dovizioso och Bautista med Rins hack i häl och slutligen Rossi på en sjätteplats.