Är du redo för Dakar-rallyt?

Det omstridda och riskfyllda Dakar-rallyt har stött på en rad problem de senaste åren. Hot från terrorister gjorde att rallyt ställdes in 2008 och flyttades till Latinamerika till 2009.

Tidigare har en toppfartsbegränsning av 150 kilometer per timme införts för att försöka minska riskerna för motorcykelförarna. Inför 2010-års upplaga släppte arrangörerna ett nytt stentufft reglemente med en övre gräns av 450 kubik för proffsförarna.

Beskedet fick KTM att slå bakut och hota med att dra sig ur rallyt helt och hållet, men nu har de och tävlingsledningen gått halva vägen var. Kontentan blir en strypning i insuget på de cyklar vars cylindervolym överstiger 450 kubik.

Vi noterar att Marc Coma kör på det nya, slitstarka Pirelli Scorpion Rally som han vann på i fjol. Kanske något att testa hemma på grusvägen…

I YouTube-klippet kan ni höra vad fjolårssegraren Marc Coma och meriterade Cyril Despres tycker om det hela och utsikterna för nästa Dakar-rally som startar på nyårsdagen. Intervjuaren är ingen mindre än Heinz Kinigadner.

%d bloggare gillar detta: