Aprilias problem i MotoGP

Söndagen den 29 mars drar det åter igång. MotoGP-premiären från Qatar och Losailbanan närmar sig med stormsteg. Ett av teamen som sliter dag och natt för att hinna klart till premiären är nykomlingarna Aprilia. De har testat febrilt under vintern och gjort stora framsteg både vad gäller chassi, motorstyrning och motoreffekt. 

Det som fabriken sliter med nu är mer finlir av elektronik och att hitta grundinställningar som fungerar att jobba med under säsongen, samt att få deras stora stjärna Marco Melandri att återfå självförtroendet på hojen.  Under de tester som varit hittills så har Melandri verkligen inte presterat efter sin förmåga och varit absolut sist på träningarna. Han har inte funnit sig till rätta i MotoGP-sammanhangen. Teamet säger att det största problemet för Melandri är att anpassa sig till Bridgestonedäcken. Tidigare i World Superbike körde Melandri på Pirelli med stor framgång.

Teamet har även haft med Melandris gamla Superbike-racer som jämförelsehoj, men inte heller på den har han kunnat prestera på Bridgestonedäcken.  Aprilias andra förare Alvaro Bautista däremot har snabbt funnit sig tillrätta med hoj, däck och team och leverar varvtider som är ett par sekunder snabbare än Melandri kan göra.