Aprilia bygger racer för gata med RSV4

Modellen presenterades i helgen men vad det gäller tekniska specifikationer är det fortfarande tämligen knapphändigt. Vi hör 190 kilo fulltankad och 180 hästkrafter men det är rykten, ej officiellt bekräftade. Modellen kommer både som RSV4 R och RSV4 Factory, där den senare har öhlinsfjädring och radiellt monterade monoblockok från Brembo samt lika mycket kolfiber som en rymdfärja från NASA. Eftersom Aprilia tänker köra Superbike VM krävs det att de bygger 250 stycken RSV4 innan februari och ytterligare 750 innan slutet av juni.

Motorn är en V-fyra på 999 kubik och med 65 grader mellan cylindrarna. Stort fokus har lagts vid insprutningen som har variabla insugningstrattar, möjlighet att välja effektläge samt ”ride by wire”. Aprilia talar även om ett antispinnsystem för raceversionen. Slirkoppling är standard för båda modellerna, liksom kasettväxellåda. Vi noterar även att svingens infästning är justerbar och att även gaffelvinkeln är justerbar, för tat du ska kunna justera in modellen optimalt för varje bana.

Ett extremt läckert bygge som signeras designern Miguel Galuzzi, mannen som skapade både Ducati Monster och Cagiva Raptor. Enligt vissa rykten finns även en naken modell i planerna.

Uppdaterad: Nu har den engelska pressreleasen kommit upp på nätet. Se länken nedan.

Vad tycker du om nya Aprilia RSV4? Kommentera modellen här nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: