Apple och Harley i patenttvist

Apple, ett av de mest högteknologiska företagen i världen, verkar ha något gemensamt med Harley-Davidson, ett av de mest ikoniska och traditionella företagen i världen. Båda vill ha patent för ordet "Lightning".

Nya generationens iPhone och iPad använder Apples "Lightning"-kontakt, de upptäckte dock att Harley redan ägde patent för det namnet. Harley i sig använder det inte, utan patentet togs för att skydda HD-ägda Buells modell med samma namn. Buell gick dock i konkurs i slutet av 2009.

Visserligen är Apples Lightning och Buells Lightning väldigt olika saker, men Harley äger rättigheterna för att använda namnet på flera olika produkter. 

Apple verkar också vilja använda ordet på flera olika saker, då dom skickat två ansökningar till EU som täcker allt från modeltåg till fiskespön. Dessa inkluderar också hjälmar och "elektriska motorcykelkontakter", det är här som Apple och Harley verkar ha krockat. 

Enligt Trade Marks And Designs Registration Office hos Europeiska Unionen så har patentet "delvis överförts" till Apple från 22 november. Harley äger fortfarande rättigheterna till namnet för flertalet saker, men har lämnat över några rättigheter till Apple. 

Både Apple och Harley är ökända när det kommer till patent. Under 90-talet försökte Harley patentera ljudet på sin 45-graders V-twin och Apple har fått patent på rektanglar med rundade hörn.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: