Andreas Bergman om första intrycken från Daytona

Andreas Bergman (18 år) är över i USA för att delta i AMA Pro Supersport racet under Daytona 200 veckan i Florida, USA. Ynglingen från Säffle har haft stora problem med att få in cykeln genom tullen i USA och sedan dessutom med besiktningen på Daytona om vad som är en tävlingscykel och ej.

-De höll kvar min cykel i tre dagar i tullen, till slut gav de med sig och jag fick åka mot racerbanan. Telefonsamtal, mail och pappersarbete blev snabbt en vardag, men väl framme på banan så blev det ju inte roligare. Enligt en ansvarig var inte min motorcykel en tävlingsmotorcykel och han slutade inte jävlas i första taget. Men den tredje dagen blev han nog också trött och släppte cykeln, berättar Andreas.

Efter det lossnade det för vår Andreas och han fick äntligen lufta sin cykel på banan. En upplevelse av det ovanligare slaget.
-Dag ett på Daytona International Speedway var helt kanon med 25 grader i skuggan. Ut på första varvet visste jag inte mycket om hur banan såg ut, och efter några kurvor for jag ut i den stora velodromen. Det kändes helt fel att köra hoj i sådan lutning men efter några varv kom man in i det och det kändes riktigt coolt, fortsätter Andreas.

Läs fortsättningen på Highsider.se (se länken nedan).

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: