Allt om Malaysias GP

Jorge Lorenzo har den snabbaste varvtiden på Sepang men under den andra fria träningen var Dani Pedrosa endast två tiondelar från att slå rekordet. Pedrosa körde på 2.00,54 – en halv sekund snabbare än sin stallkollega Márquez. Crutchlow var tredje snabbast medan Lorenzo var sexa, med Rossi och Bautista emellan. 

Säsongen börjar dra ihop sig, Sepang är årets fjärde sista race. Utöver Sepang kvarstår Australien, Japan och Valencia. Första gången Márquez körde en MotoGP-cykel så var det på Sepang och den unga spanjoren är nu nyfiken på att se hur han utvecklats sedan dess. Lorenzo har aldrig vunnit på Sepang men med endast fyra race kvar av säsongen behöver han minska avståndet till rookien. I och med kraschen på Aragon ser det ut som att Pedrosa inte kommer kunna ta världsmästartiteln, men han brukar vara stark i slutet av säsongen och framför allt på Sepang. Läs vår rapportering kring förra årets race genom att klicka här.

En stor snackis har varit tävlingsledningens beslut att ge Márquez ett straffpoäng för incidenten på Aragon med Pedrosa. Márquez är nu endast ett poäng från att få starta sist på gridden ett race. Fansen verkar ha delat upp sig i två falanger – den ena anser att tävlingsledningen gör allt i sin makt för att rookien ska vinna, den andra tycker tävlingsledningen skadar racingen och anser att det var en "racing incident". Vad tycker du? Kommentera nedan!

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: