Alex kraschade i premiären

Alexander Lundh från Smålandsstenar som gjorde sin VM debut i Supersport hade kvalat in på en 15:e plats men racet blev kort.

När starten gick kom han iväg som 16:e men gjorde direkt ett par fina omkörningar. Efter två varv låg Alex på en tiondeplats med kontakt till förarna framför.

Sedan sköt två förare sina motorer med oljespill som följd och därefter en omstart av loppet. Alex kunde inte byta till nya däck och fick starta med lätt begagnade slicks.

Efter fem varv körde Alex ihop med en annan förare med en lätt vurpa som följd. Han tog upp cykeln och försökte fortsätta men det var för stora skador.

– Det var synd att jag inte kunde fullfölja, jag hade behövt den erfarenheten det hade gett mig, berättar Alex.

– Men det är bara att se framåt och ta med sig det jag lärt mig till Portimao, och fortsätta att utvecklas.

Racet vanns av Honda-föraren Eugene Laverty hela 4.3 sekunder före Joan Lascorz som kör Kawasaki och den forne världsmästaren Kenan Sofuoglu.

Robbin Harms från Danmark tog en sjundeplats i loppet.