Akrapovic visar sin nya ljuddämpare

Än är Intermot-mässan i Tyskland igång och Akrapovic är en av de företag som är där. De passade på att visa sin framtida ljuddämpare, den verkar än inte ha ett namn men Akrapovic kallar den ”(R)evolutionary”. 

Den nya ljuddämparen ska förbättra avgasernas flöde tack vare sin sexkantiga form, den har givetvis även en stor dos kolfiber. 2013 började arbetet med ljuddämparen och alla möjliga idéer skissades fram, det slutgiltiga urvalet gjordes av Igor Akrapovic själv. 

– Tanken var att skapa en överlag bättre – och inte bara till utseendet – ljuddämpare som behöll alla positiva egenskaper med den gamla ljuddämparen. Ljuddämparens design måste ta hänsyn till volym, markfrigång, prestanda och ljud, alla extremt viktiga faktorer, säger Akrapovic. 

Två ingenjörer rekryterades för att ta fram designen i hemlighet och efter att ha arbetat fram den optimala formen skapades de första prototyperna i augusti. Nu säger Akrapovic att ljuddämparen kommer genomgå hård utvärdering innan den sätts i produktion.