ExploreBike: Offroadkurs med Uphill Offroad School

Efter att ha sett fram emot en hel helg med offroadkörning var det äntligen dags för gruskörning hos Uphill Offroad School i Tiveden. Uphill Offroad School drivs av Anders Olofsson med många års erfarenhet som instruktör inom enduro och offroad.

Under fredagskvällen samlades deltagarna för en kortare genomgång och därefter kördes en kvällstur kring boendet på Rosendals festgård. I trakterna kring Askersund och Tiveden finns det massor med härliga grusvägar och många bra övningsområden för motorcykelkörning.

Anders visar teknik för offroadkörning. Moment som acceleration, inbromsning och kurvtagning övas under första dagen. Att hitta balansen på hojen i de olika momenten och att få till både känsla och kontroll är en viktig del i offroadkörningen.

Under en av kvällarna genomfördes en workshop om däck där Anders och David Enmark från Michelin gick igenom däckval inför olika sorters körning. För äventyrskörning lämpar sig Michelin Adventure och Michelin Wild väldigt väl. För de som vill köra mer offroad på stigar och till och med enduro finns Michelin Tracker, som är ett däck med rejält mönster och som även är lagligt för väg.

Gruppen var lagom stor för att alla skulle bli utmanad i sin körning och positionerna byttes av i gruppen vid varje paus.

En stunds vila under körpasset med diskussion och reflektion till de olika körmoment som gruppen övat på. Under helgen var det varmt och varje dag var en rejäl genomkörare.

Ett av momenten under helgen var en lång och hyfsat brant sandbacke. Perfekt möjlighet att öva teknik på löst underlag och även vändning i backe.

Som alltid när man samlas ett gäng för att köra hoj så blir det trevligt både på dagen och vid middagen på kvällen. Vi var alla skönt trötta på kvällarna och kunde se tillbaka på en härlig helg med utvecklande körning.

Läs mer om Uphill Offroad School på www.uphilloffroadschool.se.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: